dimarts, 30 de juny del 2020

Congost del Mu - La Noguera

El Jaume i els Marcel amb les seves fotos, ens van donar a conèixer aquest indret, per la carretera C-13 hi hem passat un munt de vegades i mai ens hi havíem fixat.
Espectacular el Congost del Mu, quant indrets ens falten per visitar!!
Aparquem al costat del Pont del Pastor prop de Camarasa (km 44 - 45 de la C-13) , abans es podia anar en cotxe fins al costat de la presa d'Àlòs però ara hi ha una barrera i tant sols es pot passar a peu.
Passem la barrera i anem caminant per asfalt fins a les portes de la presa, uns 2 km. passem pel costat de la colònia anglesa, en molt mal estat, és on vivien els directius anglesos i les seves famílies als anys de la construcció de la presa.
A la nostra dreta pugem a la passarel·la metàl·lica que s'enfila per damunt la presa fins arribar al pont penjat per passar a l'altra riba, trobem un trencall a la nostra dreta, el deixem, que porta a l'ermita de Sant Jordi i a Camarasa, passem el pont i anem seguint per un corriol planer al costat del Segre, aviat es comença a enfilar fent grans "S", és el desnivell més gros que hi ha en tot el recorregut, arribem al trencall que et portaria cap dalt la cinglera i al Mirador de Penalta, el deixem i seguim cap a la Font de l'Espadella i àrea de picnic, seguim el corriol que va baixant fins a la font, trobem la pista que et porta fins el poble d'Alòs.
Bonic poble de muntanya, ben arreglat i amb moltes fonts.
El retorn el fem pel mateix camí.
Track d'aquest itinerari. Congost del Mu
Recorregut aprox de 18 1/2 km i 230 m de desnivell
Temps emprat de 5 1/2 hores, parades a part
Gràfica de la caminada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada