dimarts, 8 d’agost del 2023

Roc de Sant Aventí (Pallars Jussà) i La Geganta Adormida (Pallars Sobirà)

 Roc de Sant Aventí

Aproximació en cotxe: 
Arribem a La Pobleta de Bellveí per la carretera L-503, al trencall de Montcortés girem a la dreta i seguim la carretera estreta fins arribar a l'estany, seguim direcció Mentui, Peracalç. Voregem el llac, deixem el trencall a Cabestany, girem a la nostra esquerra direcció Peracalç i deixem Mentui. 
Arribem a un altre trencall i anem direcció Montsor deixant l'asfalt. A uns 400 m trobem un espai per deixar el cotxe i aparquem. 

Itinerari a peu: 
Seguim la pista, deixem un trencall a la nostra esquerra, més endavant a la nostra dreta veiem unes antenes i deixem una pista també a la nostra dreta. Arribem a una bifurcació agafem la pista de l'esquerra, poc fressada, i  en forta pujada ens porta dalt del cim. 

Retorn:
Baixem per la mateixa pista i abans d'arribar al trencall agafem un corriol a la nostra dreta que també va baixant, l'anem seguint, arribem a un prat i seguim el corriol fins arribar un gran prat que a la nostra dreta hi ha un tancat amb vaques, anem cap a l'esquerra fins a trobar una nova pista, la seguim fins a trobar la de la pujada, en aquest punt hi ha el dolmen de Perauba


Track d'aquest itinerari. Roc de Sant Avantí
Recorregut de 5,5 km
Desnivell 180
Temps 2 hores, parades a part
Gràfica:

La Geganta Adormida


Aproximació en cotxe: 
Tornem enrere per la mateixa pista i a l'arribar a l'asfalt girem a la dreta direcció Peracalç, abans d'arribar al poble i en un revolt cap a la dreta, a la nostra esquerra hi ha un aparcaent per a dos cotxes.
Deixem el cotxe i d'aquí ja surt el camí.

Itinerari a peu:
Seguim el corriol té marques grogues primer baixa una mica i després ja va pujant, arribem a una cruïlla senyalitzada, anem a l'esquerra i de seguida a la dreta, seguint el corriol i els pedrons ens porten fins dalt La Geganta Adormida o Tossal de l'Àliga.

Retorn:
Tornem pel mateix camí.


Track d'aquest recorregut. La Geganta adormida
Itinerari de 3,7 km
Desnivell 153 metres
Temps 1 hora 3/4, parades a part
Gràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada